INGREDIENTE:

500 g Fusilli Maffei
500 g sos tomate
8 roşii uscate
1 şalotă/ceapa
2 linguriţe de capere sărate
1 buchet de busuioc
ulei de măsline extra virgin
sare
unt

 MOD DE PREPARARE:

Se taie în felii rosiile uscate, se adaugă o linguriţă de capere şi șalotă tocată şi se călesc în ulei într-o tigaie, apoi se adaugă roşiile proaspete fără seminţe şi tăiate cubuleţe (foto 1). Gatiţi sosul timp de 15 minute, apoi pasaţi sau mixaţi preparatul (foto 2). Puneti roşia catifelată alături de o mica bucată de unt şi adaugaţi busuioc din belşug apoi asezonaţi cu caperele rămase şi roşiile uscate (foto 3). Se fierb pastele în apă sărată, al dente şi se amestecă apoi în tigaie împreuna cu sosul de roşii şi busuioc.