INGREDIENTE:

250 g foi lasagna Maffei

ciuperci:
600 g de ciuperci proaspete sau congelate mixte
1 căţel de usturoi
1 frunza de dafin
2 crengute de cimbru
vin alb
ulei de măsline extra virgin
sare
piper
supa de legume
sos alb:
1 litru de lapte
80 g de făină
70 g de unt
nucşoară
200 g de şuncă fiartă felii
parmezan
unt

 MOD DE PREPARARE

Ciupercile: se incinge uleiul în care se pune usturoiul zdrobit, frunza de dafin şi cimbru. Se toarnă ciupercile tăiate felii şi se călesc, apoi se stropesc cu vin. Se pune sare şi piper după gust. (foto 1).

Sosul alb: se încălzeşte laptele. Separat se topeşte untul la foc mic, cu câteva linguri de lapte, apoi, se ia de pe foc şi se adaugă făina amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Se diluează cu restul de lapte. Se pune cratiţa la foc mediu să se îngroaţe sosul. Se adaugă sare şi se aromatizeza cu un pic de nucşoară rasă. Se unge forma de copt cu unt şi se pune pe fund un dreptunghi de aluat, apoi se răspândeste un strat subţire de sos alb şi se acoperă cu câteva linguri de sos de ciuperci (foto 2). Se presară cu brânză rasă, apoi se pune deasupra şunca, puţin sos alb şi apoi o altă bucată de aluat (foto 3). Se repetă punând straturi alternative, până când toate ingredientele sunt puse şi se acoperă cu puţin sos alb. Se coace la 170 de grade timp de 30 de minute şi se serveste preparatul ornat cu cimbru.