INGREDIENTE:

500 g paste Pappardelle Maffei

150 g pulpă de curcan
150 g pulpă de pui
300 g roşii cherry
1 ţelină
1 ceapă mică
½ morcov mic
1 caţel de usturoi
½ pahar de vin alb
cimbru
bulion
40 g parmezan ras
ulei de masline extravirgin
sare
piper

Mod de preparare:
Se prăjeşte uşor usturoiul şi ţelina, morcovul şi ceapa tocată. Se adaugă carnea tocată cu un cuţit (foto 1). Când începe să aibă o culoare aurie, se adaugă vinul (foto 2). Se lasă să fiarbă la foc mare până se evaporă apa, apoi se adaugă roşiile cherry tăiate (foto 3). Se reduce focul la minim, se aromatizeză cu cimbru, apoi se condimentează cu sare şi piper. Adaugati câteva picături de bulion, dacă sosul este prea uscat. Se fierb pastele în apă sărată, se scurg şi apoi se pun în tigaia cu sos şi branză rasă. Distribuiţi pastele pe farfurii, garnisiţi cu cimbru şi preparatul e gata de servit.