INGREDIENTE:

250 g de foi de lasagna Maffei

sos Ragu:

250 g de mezeluri
450 g de carne de porc tocată
vin alb 1 cana
1 ceapa medie
1 morcov
250 g de sos de tomate
dafin
ulei de măsline extra virgin
sare
piper
sos alb:
800 ml de lapte
50 g de făină
30 g de amidon
90 g de unt
1 frunza de dafin

MOD DE PREPARARE:

Ragu: Ceapa şi morcovul tocat şi frunza de dafin se călesc în ulei pânâ devine totul auriu. Se adaugă mezelurile mărunţite, carnea şi se rumeneşte uniform. Se adaugă vinul alb şi se lasă să se evapore. Se completează cu sosul de roşii, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se fierbe la foc mic timp de 40-45 minute, apoi se lasă să se răcească complet inainte de a asezona cu jumătate din parmezanul ras.

Sos bechamel: se topeşte untul şi se adaugă făina şi amidonul. Se amestecă bine pentru a evita formarea de cocoloaşe şi se diluează cu lapte. Se aromatizează cu frunze de dafin. Se îngroaşă sosul la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn. Atunci când este cald şi gros, se adauga sare şi piper şi se îndepărtează frunza de dafin.

Cannelloni: se scufundă foile de lasagna, timp de 10 secunde, în apă fierbinte (la aproximativ 80 °). Se scurge şi se tamponează cu o cârpă curată. Se împarte foaia de lasagna în jumătate (foto 1). Cele două parti de foaie de lasagna sunt umplute cu sos de carne şi cateva linguri de sos bechamel (foto 2). Se repetă procesul de fierbere a pastelor şi de umplere. Se întinde un pic de sos pe fundul vasului, apoi se pun cannelloni. Acoperiţi-le cu restul de sos rămas (foto 3).

Se acoperă cu restul de parmezan. Se coace la 190 ° timp de 25/28 minute.