INGREDIENTE:

500 g de paste Orecchiette Maffei
200 g de sos de tomate
1 căţel de usturoi
busuioc
ulei de măsline extra virgin
sare
parmezan
sos de brânză:
100 g de parmezan ras
100 g de smântână
piper

 MOD DE PREPARARE:

Se toarnă parmezanul ras în smântână şi se lasă să stea la frigider timp de 2 ore (foto 1). Într-o tigaie se prăjeşte usturoiul într-un pic de ulei, apoi se scoate (figura 2). Se adaugă sosul de roşii şi busuiocul şi se fierbe timp de 10 minute. Se condimentează cu sare. Se prepară sosul topind parmezanul pe o baie de apă caldă, până când veţi obţine o pasta fondue netedă şi omogenă, apoi păstraţi-o caldă. Puneti o cratiţă cu apă sărată la fiert şi, atunci când ajunge la punctul de fierbere, aruncaţi în ea pastele orecchiette, fierbeţi-le, apoi scurgeţi-le. Pastele din tigaie se aromatizeză cu sos de roşii (figura 3). Se toarnă crema de branză peste paste şi se ornează cu frunze de busuioc.