INGREDIENTE:

250 g de paste Tagliatelle Maffei

chiftelutele:
250 g carne de porc tocată
70 g de mezeluri
70 g sunca fiartă tocată
50 g de parmezan ras
70 g branză ricotta
putin pătrunjel tocat
sos:
450 g de sos de tomate
50 g de ceapă
ulei de măsline extra virgin
parmezan ras
150 g de mozzarella
ulei pentru prăjit
pesmet
sare
piper

MOD DE PREPARARE:

Chiftelutele: Într-un castron, se amestecă carnea de porc tocată şi mezelurile tocate împreună cu şunca, branza ricotta, parmezan, pătrunjel, sare şi piper. Formaţi chiftele (foto 1). Chiftelele se dau prin pesmet, apoi se prăjesc în ulei fierbinte şi se scurg pe prosoape de hârtie.

Sos: gătiţi ceapa tocată în ulei, adaugaţi sosul de roşii şi fierbeţi timp de 15 minute. Se condimentează cu sare şi se adaugă chiftelele gătite deja lăsând la foc doar 4/5 minute (foto 2).

Se fierb Tagliatellele în apă sărată, se scurg al dente şi se adaugă în tigaia cu sosul de chiftele, aromatizandu-le după gust. Se transferă totul într-o tavă de copt unsă, apoi se presară mozzarella mărunţită şi parmezan ras (foto 3). Se coace la 190 de grade timp de 15-20 de minute.