INGREDIENTE:

500 g Tagliolini Maffei

120 g de mazăre fiartă
100 g de fasole boabe fiartă şi fără coajă
130 g de fasole păstăi fiartă şi tocată
1 cartof de mărime medie, fiert, tăiat cubulete
150 g morcov fiert tăiat cubuleţe
4 gălbenuşuri de ou
50 g de lapte
80 g bacon
60 g de parmezan ras
ulei de măsline extra virgin
sare
piper
aşchii de parmezan pentru decor

 MOD DE PREPARARE:
Se sotează într-un pic de ulei baconul tăiat cuburi (foto 1). Se adaugă legumele şi se aromatizează după gust (foto 2). Separat, într-un castron se bat gălbenuşurile de ou cu lapte şi se adaugă parmezanul ras apoi se condimentează. Se fierb pastele în apă sărată, al dente şi se adauga în tigaia cu legume. Se adaugă gălbenuşurile de ou batute, se amestecă timp de 2 minute şi se serveşte asezonat cu aschii de parmezan (foto 3).